HAKI utökar sitt utbud av digitala tjänster genom lansering av en ny mobilapplikation

HAKI, ledande leverantör inom system- och ställningsbranschen, lanserar en ny iOS-mobilapplikation som ger möjlighet till ett modernt och smidigt sätt att nå produktutbudet via interaktiva användarguider och förstärkt verklighet (AR).

HAKI App är en kostnadsfri applikation, one-stop-service som ger kunderna snabb tillgång till information om HAKI-utrustning 24/7, oavsett plats. Med hjälp av en enkel navigering hittar användarna komponentlistor, monteringsanvisningar och filmer på produkterna, t ex det marknadsledande Trapptornet, Universal System och HAKI Bridge System (HBS) – allt via ett knapptryck.

Kompletterad med AR tillåter appen användarna att titta närmare på HAKI-system och komponenter i 3D. Rotations- och zoomfunktionerna ger även en detaljerad bild av strukturerna.

Dessutom kan kunder boka kurser och se de senaste HAKI-nyheterna och fallstudierna via appen.

HAKI App har utvecklats av HAKIs egen avdelning för virtuell design och konstruktion (VDC), appen ingår i företagets bredare digitaliseringsplaner och är en efterföljare till HAKI-design och BIM-verktygen som släpptes i slutet av 2018.

VDC och innovationschef Mattias Kuduk sa:

”Vi utvecklade den nya mobilappen för att hjälpa våra kunder att hitta den information de behöver snabbt och enkelt, oavsett var de befinner sig i världen. Det är bekvämt för kunderna och ser till att de har korrekt information om våra produkter till hands, så att systemen används säkert.

”Den interaktiva AR-funktionen gör det möjligt för människor att se HAKI utifrån ett verkligt perspektiv – något som inte tidigare varit möjligt från våra vanliga broschyrer och manualer.

”Vi har också planer på att uppdatera appen senare i år med fler funktioner, exempelvis med en inbyggd konfigurator. Även en Android-version av appen släpps inom kort.”

Du kan nu ladda ner HAKI-appen kostnadsfritt, på en iOS-enhet via App Store.