Paketpris

Byggnadsställning RAM Flexpaket 1 ALU

Ställningsyta upp till 21m²

Ramställning Flexpaket 1 är en smal byggställning i aluminium som är enkel och snabb att bygga i olika konstruktioner. Komplettering med Trapptorn krävs vid yrkesmässigt bruk av ställningen.
 • Lång livslängd
 • Påbyggnadsbar
 • Utvecklad i Sverige
27 250 SEK 29 630 SEK

Finns i lager Skickas normalt inom 2 arbetsdagar |   ART.NR E0002

Snabb leverans över hela Sverige
Vi erbjuder fakturabetalning Kontakta oss för köp över 150 000 SEK
Leasing med Svea Smidigt och enkelt

Byggnadsställning RAM Flexpaket 1 ALU

Ramställning Flexpaket 1 är en smal byggställning i aluminium som är enkel och snabb att bygga i olika konstruktioner. Komplettering med Trapptorn krävs vid yrkesmässigt bruk av ställningen.

Arbetsområdet som täcks in för ställningen är ett av följande:

 • * 3,05 meter i längd och 6,5 meter i arbetshöjd
 • * 6,10 meter i längd och 4,5 meter i arbetshöjd

där arbetshöjden räknas 2 meter ovanför den översta plattformen. Ställningens bredd är 700mm.

Användningsområde

Ramställning Flexpaket 1 i aluminium passar bra för enklare fasadarbeten som till exempel målning där det är viktigt att kunna arbeta över en större yta under säkra förhållanden.

Flexibilitet

Ramställningen har en enkel konstruktion med slutna ramar och går snabbt att montera. Planen med skiva i glasfiberkomposit är lätta och staplingsbara och de stabila skyddsräcksramarna kräver inget diagonalstag. Färre komponenter gör hanteringen enklare och tack vare det patenterade fjäderlåset slipper man helt användning av verktyg vid montering och demontering. Skyddsräcksramarna levereras i extremt tåligt, varmförzinkat svenskt stål, resten av ramen är i aluminium.

Säkerhet

Ramställningspaketet är komplett för att komma i gång med ställningsbyggandet på ett säkert och korrekt sätt i enlighet med Arbetsmiljöverkets föreskrifter. Ställningen är typkontrollerad av RISE och klarar en utbredd last på 200 kg/m².

Att tänka på

En ställning som ska användas av privatpersoner kan byggas upp utan särskild behörighet men om den ska användas som arbetsplats till entreprenörer så skall den byggas upp av en person med ställningscertifikat och besiktigas av ansvarig montör. Komplettering med Trapptorn krävs vid yrkesmässigt bruk av ställningen enligt AFS 2013:4.

Det är viktigt att ställningen står så nära fasaden som möjligt, inte mer än 30 cm från fasadväggen vilket är maxavstånd utan innerräcken. Det är också viktigt att säkerställa att ställningen byggs på ett underlag som klarar av den totala belastningen från ställningen samt tyngden som placeras på den.

Poulära produkter

 • Stödben 1,0m ALU

  Justerbart stödben 1,0m i aluminium till rullställning stabiliserar och stöttar för att öka basbredden och därmed tillåten bygghöjd. Monteras på spirorna med kilkopplingarna.
  1 669 SEK
  Inkl. moms