Paketpris

Byggnadsställning RAM - Lilla kombipaketet ALU

Ställningsyta 122 m²

Ramställning Lilla kombipaketet ALU är en slitstark och säker byggställning som är enkel och snabb att bygga. Komplettering med Trapptorn krävs vid yrkesmässigt bruk av ställningen.
  • Lång livslängd
  • Påbyggnadsbar
  • Utvecklad i Sverige
96 800 SEK 105 238 SEK

Finns i lager Skickas normalt inom 2 arbetsdagar |   ART.NR E0008

Snabb leverans över hela Sverige
Vi erbjuder fakturabetalning. Kontakta oss för beställningar över 150.000
Leasing med Svea Smidigt och enkelt

Byggnadsställning RAM - Lilla kombipaketet ALU

Ramställning Lilla kombipaketet ALU är en slitstark och säker byggställning som är enkel och snabb att bygga. Komplettering med Trapptorn krävs vid yrkesmässigt bruk av ställningen.

Användningsområde

Lilla kombipaketet i aluminium passar bra för enklare fasadarbeten som till exempel målning där det är viktigt att kunna arbeta över en större yta under säkra förhållanden.

Arbetsområdet som täcks in för ställningen är 21,35 meter i längd och 8,5 meter i arbetshöjd där arbetshöjden räknas 2 meter ovanför den översta plattformen. Tack vare de justerbara bottenskruvarna kan ställningen anpassas vid ojämnheter i marken.

Flexibilitet

Ramställningen har en enkel konstruktion med slutna ramar och går snabbt att montera. Aluminiumplanen som man går på är lätta och staplingsbara och de stabila skyddsräcksramarna kräver inget diagonalstag. Färre komponenter gör hanteringen enklare samt är mer kostnadseffektivt, och tack vare det patenterade fjäderlåset slipper man helt användning av verktyg vid montering och demontering. Ställningen är mångsidig och flexibel då den har komponenter som är kompatibla med andra HAKI-system.  

Skyddsräcksramarna levereras i extremt tåligt, varmförzinkat svenskt stål, resten av ramen är i aluminium. Detta ger en enorm slitstyrka, lång livslängd och en mycket hög säkerhet, även i tuffa miljöer.

Säkerhet

Ramställningspaketet är komplett för att komma i gång med ställningsbyggandet på ett säkert och korrekt sätt i enlighet med arbetsmiljöverkets föreskrifter. Ställningen är typkontrollerad av RISE och klarar en utbredd last på 200 kg/m².

Ställningen har en lång livslängd förutsatt att den tas om hand korrekt vid hantering och lagring. Produktansvar och monteringsinstruktioner gäller endast för ställningar som enbart innehåller komponenter tillverkade och levererade av HAKI.

Att tänka på

En ställning som ska användas av privatpersoner kan byggas upp utan särskild behörighet men om den ska användas som arbetsplats till entreprenörer så skall den byggas upp av en person med ställningscertifikat och besiktigas av ansvarig montör. 

Det är viktigt att ställningen står så nära fasaden som möjligt, inte mer än 30 cm från fasadväggen vilket är maxavstånd utan innerräcken. Det är också viktigt att säkerställa att ställningen byggs på ett underlag som klarar av den totala belastningen från ställningen samt tyngden som placeras på den.

Komplettering med Trapptorn krävs vid yrkesmässigt bruk av ställningen enligt AFS 2013:4.