Paketpris

Byggnadsställning Universal 1250 stål

Ställningsyta 150m²

Byggnadsställning Universal 1250 stål är en slitstark och flexibel modulställning utan inplankning som kan byggas i diverse olika konstruktioner. Kompletteras antingen med 2x Krokplan 3,05x0,6m 20-pack, 100x Stålplank 3,05x0,23m eller 3x Stålplank 3,05x0,2m 40-pack för full inplankning, samt med Trapptorn.
  • Lämplig för större projekt
  • Tilläggsköp av önskad inplankning
135 875 SEK 155 121 SEK
Inkl. moms

Finns i lager Skickas normalt inom 2 arbetsdagar |   ART.NR E0046

Snabb leverans över hela Sverige
Vi erbjuder fakturabetalning Betala inom 14/30 dagar
Vi erbjuder leasing Dela upp din betalning

Har du några frågor?

Vi finns här för att hjälpa till

Kontakt
Kontakt

Byggnadsställning Universal 1250 stål

Krokplan 3050x600 20-pack

Stålplank 3,05x0,23

Stålplank 3,05x0,2m 40-pack

Ställningsytan som täcks in för ställningen är 150m2 där ställningen kan byggas i diverse olika konstruktioner. Ställningens bredd är 1250mm.

Användningsområde­

Modulställningen passar bra för såväl lättare som tyngre arbeten som kräver flexibilitet i höjd eller bredd på ställningen, till exempel vid målning, murning eller andra fasadarbeten. Den kan också monteras runt hela fasaden och anpassas vid dörrar och balkonger. 

Flexibilitet

Bland annat spirorna gör det möjligt att skapa en mängd olika konstruktioner och tack vare det patenterade fjäderlåset slipper man helt användning av verktyg vid montering och demontering. Fotlisten levereras i aluminium, resten av konstruktionen består av extremt tåligt, varmförzinkat svenskt stål.

Säkerhet

Modulställningspaketet är komplett för att komma igång med ställningsbyggandet på ett säkert och korrekt sätt i enlighet med Arbetsmiljöverkets föreskrifter. Ställningen är typkontrollerad av RISE och klarar en utbredd last på upp till 600 kg/m².

Att tänka på

En ställning som ska användas av privatpersoner kan byggas upp utan särskild behörighet men om den ska användas som arbetsplats till entreprenörer så skall den byggas upp av en person med ställningscertifikat och besiktigas av ansvarig montör. Komplettering med Trapptorn krävs vid yrkesmässigt bruk av ställningen enligt AFS 2013:4.

Det är viktigt att ställningen står så nära fasaden som möjligt, men inte mer än 30 cm från fasadväggen, vilket är maxavstånd utan innerräcken. Det är också viktigt att säkerställa att ställningen byggs på ett underlag som klarar av den totala belastningen från ställningen samt tyngden som placeras på den.