Paketpris

Ram trappa botten 3x4,5m ALU

Ram trappa botten 3x4,5m ALU är en trappa med ställningsbotten i aluminium som är enkel och snabb att bygga och är kompatibel med ramställningar.
  • Lång livslängd
  • Påbyggnadsbar
  • Utvecklad i Sverige
13 600 SEK 14 783 SEK
Inkl. moms

Finns i lager Skickas normalt inom 2 arbetsdagar |   ART.NR E0013

Snabb leverans över hela Sverige
Vi erbjuder fakturabetalning Betala inom 14/30 dagar
Vi erbjuder leasing Dela upp din betalning

Har du några frågor?

Vi finns här för att hjälpa till

Kontakt
Kontakt

Ram trappa botten 3x4,5m ALU

Ram trappa botten 3x4,5m ALU är en trappa med ställningsbotten i aluminium som är enkel och snabb att bygga och är kompatibel med ramställningar.

Arbetsområdet som täcks in för trappan med botten är 3 meter i längd och 4,5 meter i arbetshöjd där arbetshöjden räknas 2 meter ovanför den översta plattformen. Ställningens bredd är 700mm.

Användningsområde 

Ramtrappa med ställningsbotten 3x4,5m i aluminium är kompatibel med ramställningar vid enklare fasadarbeten som till exempel målning där det är viktigt att kunna arbeta över en större yta under säkra förhållanden.  

Flexibilitet 

Trappan med botten har en enkel konstruktion med slutna ramar och går snabbt att montera. De stabila skyddsräcksramarna kräver inget diagonalstag. Färre komponenter gör hanteringen enklare och tack vare det patenterade fjäderlåset slipper man helt användning av verktyg vid montering och demontering. Skyddsräcksramar, ledgångsstolpe, bottenskruvar, fäste för trappa, fotlistbeslag och vridbara kopplingar levereras i extremt tåligt, varmförzinkat svenskt stål, resten av komponenterna är i aluminium. 

Säkerhet 

Trappa med ställningsbotten kompletterar ställningsbyggandet på ett säkert och korrekt sätt i enlighet med Arbetsmiljöverkets föreskrifter och är typkontrollerad av RISE.

Att tänka på 

En ställning som ska användas av privatpersoner kan byggas upp utan särskild behörighet men om den ska användas som arbetsplats till entreprenörer så skall den byggas upp av en person med ställningscertifikat och besiktigas av ansvarig montör.  Komplettering med Trapptorn krävs vid yrkesmässigt bruk av ställningen enligt AFS 2013:4. 

Det är viktigt att ställningen står så nära fasaden som möjligt, inte mer än 30 cm från fasadväggen vilket är maxavstånd utan innerräcken. Det är också viktigt att säkerställa att ställningen byggs på ett underlag som klarar av den totala belastningen från ställningen samt tyngden som placeras på den.