Paketpris

Ram trappa 3x2m ALU

Ram trappa 3x2m ALU är en trappa i aluminium som är enkel och snabb att bygga på höjden och är kompatibel med ramställningar.
  • Lång livslängd
  • Påbyggnadsbar
  • Utvecklad i Sverige
12 600 SEK 13 691 SEK
Inkl. moms

Finns i lager Skickas normalt inom 2 arbetsdagar |   ART.NR E0014

Snabb leverans över hela Sverige
Vi erbjuder fakturabetalning Betala inom 14/30 dagar
Vi erbjuder leasing Dela upp din betalning

Har du några frågor?

Vi finns här för att hjälpa till

Kontakt
Kontakt

Ram trappa 3x2m ALU

Ram trappa 3x2m ALU är en trappa i aluminium som är enkel och snabb att bygga på höjden och är kompatibel med ramställningar.

Arbetsområdet som täcks in för trappan är 3,05 meter i längd och 2 meter i arbetshöjd där arbetshöjden räknas 2 meter ovanför den översta plattformen. Trappans bredd är 700mm.

Användningsområde

Ramtrappa 3x2m i aluminium är kompatibel med ramställningar vid enklare fasadarbeten som till exempel målning där det är viktigt att kunna arbeta över en större yta under säkra förhållanden. 

Flexibilitet

Trappan har en enkel konstruktion med slutna ramar och går snabbt att montera. De stabila skyddsräcksramarna kräver inget diagonalstag. Färre komponenter gör hanteringen enklare och tack vare det patenterade fjäderlåset slipper man helt användning av verktyg vid montering och demontering. Skyddsräcksramar och vridbara kopplingar levereras i extremt tåligt, varmförzinkat svenskt stål, resten av komponenterna är i aluminium.

Säkerhet

Trappan kompletterar ställningsbyggandet på ett säkert och korrekt sätt i enlighet med Arbetsmiljöverkets föreskrifter och är typkontrollerad av RISE.

Att tänka på

En ställning som ska användas av privatpersoner kan byggas upp utan särskild behörighet men om den ska användas som arbetsplats till entreprenörer så skall den byggas upp av en person med ställningscertifikat och besiktigas av ansvarig montör. Komplettering med Trapptorn krävs vid yrkesmässigt bruk av ställningen enligt AFS 2013:4.
Det är viktigt att ställningen står så nära fasaden som möjligt, inte mer än 30 cm från fasadväggen vilket är maxavstånd utan innerräcken. Det är också viktigt att säkerställa att ställningen byggs på ett underlag som klarar av den totala belastningen från ställningen samt tyngden som placeras på den.