Paketpris

Byggnadsställning Universal trappa botten 3x4,5m stål

Universal trappa botten 3x5m stål är en slitstark och säker trappa med ställningsbotten som är enkel och snabb att bygga, har en hög stabilitet och är kompatibel med Universalställningar.
  • Lång livslängd
  • Flexibel
  • Svenskt stål
13 200 SEK 14 998 SEK

Finns i lager Skickas normalt inom 2 arbetsdagar |   ART.NR E0021

Snabb leverans över hela Sverige
Vi erbjuder fakturabetalning. Kontakta oss för beställningar över 150.000
Leasing med Svea Smidigt och enkelt

Byggnadsställning Universal trappa botten 3x4,5m stål

Universal trappa botten 3x5m stål är en slitstark och säker trappa med ställningsbotten som är enkel och snabb att bygga, har en hög stabilitet och är kompatibel med Universalställningar.

Användningsområde 

Trappa med ställningsbotten 3x5m meter i stål är kompatibel med Universalställningar för såväl lättare som tyngre arbeten som kräver flexibilitet i höjd eller bredd på ställningen, till exempel vid målning, murning eller andra fasadarbeten. Den kan också monteras runt hela fasaden och anpassas vid dörrar och balkonger. Utöver enklare och mer komplicerade arbeten kan Universalställningen även användas för avancerade konstruktioner inom industri eller offshore. 

Arbetsområdet som täcks in för ställningen är 3,05 meter i längd och 5 meter i arbetshöjd där arbetshöjden räknas som 2 meter ovanför den översta plattformen. Tack vare de justerbara bottenskruvarna kan ställningen anpassas vid ojämnheter i marken. 

Flexibilitet 

Trappan med botten är ett anpassningsbart system som kan användas för alla typer av arbeten. Spirorna gör det möjligt att skapa en mängd olika konstruktioner och tack vare det patenterade fjäderlåset slipper man helt användning av verktyg vid montering och demontering. Ställningen är mångsidig och flexibel då den har komponenter som är kompatibla med andra HAKI-system.   

Trappan, handledare och fotlisten levereras i aluminium, resten av konstruktionen består av extremt tåligt, varmförzinkat svenskt stål. Detta ger en enorm slitstyrka, lång livslängd och en mycket hög säkerhet, även i tuffa miljöer. 

Säkerhet 

Trappan med botten kompletterar ställningsbyggandet på ett säkert och korrekt sätt i enlighet med arbetsmiljöverkets föreskrifter. Ställningen är typkontrollerad av RISE. 

Ställningen har en lång livslängd förutsatt att den tas om hand korrekt vid hantering och lagring. Produktansvar och monteringsinstruktioner gäller endast för ställningar som enbart innehåller komponenter tillverkade och levererade av HAKI. 

Att tänka på 

En ställning som ska användas av privatpersoner kan byggas upp utan särskild behörighet men om den ska användas som arbetsplats till entreprenörer så skall den byggas upp av en person med ställningscertifikat och besiktigas av ansvarig montör. 

Det är viktigt att ställningen står så nära fasaden som möjligt, men inte mer än 30 cm från fasadväggen, vilket är maxavstånd utan innerräcken. Det är också viktigt att säkerställa att ställningen byggs på ett underlag som klarar av den totala belastningen från ställningen samt tyngden som placeras på den. Komplettering med Trapptorn krävs vid yrkesmässigt bruk av ställningen enligt AFS 2013:4.