Paketpris

Byggnadsställning RAM - Stora kombipaketet ALU

Ställningsyta 173 m²

Rammestillas stor kombipakke ALU er et slitesterkt og trygt, stillas som er enkelt og raskt å montere. For profesjonell bruk av stillaset anbefales adkomst ved hjelp av HAKI UTV-trapp.
  • Lång livslängd
  • Påbyggnadsbar
  • Utvecklad i Sverige
165 750 SEK 180 230 SEK

Finns i lager Skickas normalt inom 2 arbetsdagar |   ART.NR E0009

Snabb leverans över hela Sverige
Vi erbjuder fakturabetalning Kontakta oss för köp över 150 000 SEK
Leasing med Svea Smidigt och enkelt

Har du några frågor?

Vi finns här för att hjälpa till

Kontakt
Kontakt

Byggnadsställning RAM - Stora kombipaketet ALU

Rammestillas stor kombipakke ALU er et slitesterkt og trygt, stillas som er enkelt og raskt å montere. For profesjonell bruk av stillaset anbefales adkomst ved hjelp av HAKI UTV-trapp.

Användningsområde

Stora kombipaketet i aluminium passar bra för enklare fasadarbeten som till exempel målning där det är viktigt att kunna arbeta över en större yta under säkra förhållanden.

Arbetsområdet som täcks in för ställningen är 27,45 meter i längd och 10,5 meter i arbetshöjd där arbetshöjden räknas 2 meter ovanför den översta plattformen. Tack vare de justerbara bottenskruvarna kan ställningen anpassas vid ojämnheter i marken.

Flexibilitet

Ramställningen har en enkel konstruktion med slutna ramar och går snabbt att montera. Aluminiumplanen som man går på är lätta och staplingsbara och de stabila skyddsräcksramarna kräver inget diagonalstag. Färre komponenter gör hanteringen enklare samt är mer kostnadseffektivt, och tack vare det patenterade fjäderlåset slipper man helt användning av verktyg vid montering och demontering. Ställningen är mångsidig och flexibel då den har komponenter som är kompatibla med andra HAKI-system. 

Skyddsräcksramarna levereras i extremt tåligt, varmförzinkat svenskt stål, resten av ramen är i aluminium. Detta ger en enorm slitstyrka, lång livslängd och en mycket hög säkerhet, även i tuffa miljöer.

Säkerhet

Ramställningspaketet är komplett för att komma i gång med ställningsbyggandet på ett säkert och korrekt sätt i enlighet med arbetsmiljöverkets föreskrifter. Ställningen är typkontrollerad av RISE och klarar en utbredd last på 200 kg/m².

Ställningen har en lång livslängd förutsatt att den tas om hand korrekt vid hantering och lagring. Produktansvar och monteringsinstruktioner gäller endast för ställningar som enbart innehåller komponenter tillverkade och levererade av HAKI.

Att tänka på

En ställning som ska användas av privatpersoner kan byggas upp utan särskild behörighet men om den ska användas som arbetsplats till entreprenörer så skall den byggas upp av en person med ställningscertifikat och besiktigas av ansvarig montör. 

Det är viktigt att ställningen står så nära fasaden som möjligt, inte mer än 30 cm från fasadväggen vilket är maxavstånd utan innerräcken. Det är också viktigt att säkerställa att ställningen byggs på ett underlag som klarar av den totala belastningen från ställningen samt tyngden som placeras på den.

Komplettering med Trapptorn krävs vid yrkesmässigt bruk av ställningen enligt AFS 2013:4.