Byggnation av skyskrapan Eurovea i Bratislava

Den första slovakiska skyskrapan, Eurovea Tower, har anslutit sig till Bratislavas ikoniska stadssiluett, med 45 våningar och en höjd på 168 meter. Detta projekt består av butiker samt 389 högkvalitativa bostäder med en unik panoramautsikt över staden längs Donau-floden.

Leverantör sedan 2021

HAKI är stolta över att sedan 2021 ha bidragit under bygget med det marknadsledande räckesnätsystemet, skyddsnätet och det personliga fallskyddssystemet Alsipercha för att ge de bästa kollektiva skyddsmöjligheterna.

Kantskydd och personligt fallskydd

Räckesnätssystemet uppfyller kraven för 1700 mm högt kantskydd, vilket ger en extra hög säkerhetsstandard vid arbete på hög höjd och i begränsat utrymme. Här användes en kombination av en barriärpanel och en 1800 mm hög stolpe som satts in i en fot som borrats in i betong.

Skyddsnätet säkerställde att allmänheten och arbetarna inte utsattes för fara på grund av fallande föremål.

Slutligen användes Alsipercha förankringssystem som är ett personligt skydd vid arbete på höga höjder och täcker horisontella formarbeten.

Smidiga flyttningar tack vare enkel och snabb installation

Under bygget lades en våning till Eurovea Tower var 11:e dag, men tack vare våra system, som har en enkel och snabb installation, var frekventa flyttningar inte något problem.

Eurovea Tower sätter ribban för säkerhetskraven inom byggbranschen och vi är stolta över att ha varit en del av detta projekt.

eac_1.jpg

Bild: J&T Real Estate