Referensprojekt

HAKI har marknadens mest flexibla och hållbara ställningssystem som passar alla typer av arbeten. Här presenteras några av de många lösningar som skapats med vårt utbud av innovativa produkter. 

Kontakta oss för en offert

Hängande trapptorn på undervattensanläggningen DEEP i Wales

Sommaren 2023 ställdes HAKI inför utmaningen att ta fram en lösning för säker åtkomst i det vattenfyllda stenbrottet som har ett djup på upp till 80 meter. Lösningen som krävdes var flera nivåer över och under vattnet för att möjliggöra åtkomst till forskningsanläggningen för de anställda, samt för den 360 m2 stora pontonen för utplacering av ubåtar. 

Läs mer

Byte av glastak på London Waterloo-stationen

Arbetet med att renovera Storbritanniens mest trafikerade järnvägsstation, London Waterloo, är i full gång och kommer att slutföras under de kommande två åren. Det 100 år gamla stationstaket kommer att få cirka 10 000 nya glasrutor monterade för att ersätta det befintliga glaset. Utbytet kommer att ge bättre belysning på hela stationen och en minskning av den totala glasvikten med 50% för att minimera påfrestningarna på stationens infrastruktur.

Läs mer

Säkring av Johanneskyrkan i Bergen

Bergen Stillas har tagit sig an ett av sina största projekt fram till idag - Johanneskyrkan som håller på att vittra sönder med nedfall som påföljd. Kyrkan är den tredje högsta byggnaden i Bergen och når 61 meter över marken men åldern och höjden är inte det enda som är unikt med kyrkan. Den har också en ganska speciell form. Bergen Stillas nuvarande fokus har varit att säkra kyrkan med specialanpassade byggnadsställningar.

Läs mer

Ombyggnation av bastun i Göteborg

Ombyggnationen av den spektakulära allmänna bastun i Jubileumsparken i Göteborg har varit i full gång sedan hösten 2023. Bastun som är belägen på en så kallad dykdalb i Göta älv har varit i bruk sedan 2015 men prototypen byggs nu byggas om från grunden för att säkerställa att den håller för permanent bruk. För speciallösningen användes HAKI fackverksbalkar och Universal, samt HAKI BIM för konstruktionsberäkningar och ritningsunderlag i 3D.

Läs mer

Renovering av Karlbergs station i Stockholm

HAKI:s kund Sydställningar var en del av ett ganska ovanligt projekt i början av året när Karlbergs station i centrala Stockholm behövde renoveras. Stationen har inte varit i bruk på ett par år, men nu har man beslutat att den ska fungera som reservstation om någon annan station längs pendeltågslinjen måste stängas med kort varsel.

Läs mer

Byggnation av skyskrapan The Link i Paris

The Link är en ny innovativ kontorsbyggnad som kommer resa sig majestätiskt i Paris affärsdistrikt La Défense och omdefiniera stadens stadssiluett som den högsta skyskrapan i Frankrike. Med fokus på säkerhet på hög höjd är projektet starkt beroende av HAKI Safety-ägda Novakorp Systems, med över tio års erfarenhet av kantskydd för byggarbetsplatser.

Läs mer

Byggnation av skyskrapan Eurovea i Bratislava

Den första slovakiska skyskrapan, Eurovea Tower, har anslutit sig till Bratislavas ikoniska stadssiluett, med 45 våningar och en höjd på 168 meter. Detta projekt består av butiker samt 389 högkvalitativa bostäder med en unik panoramautsikt över staden längs Donau-floden.

Läs mer

Byggnation av det nya Tøyenbadet i Oslo

Det gamla Tøyenbadet i Oslo har rivits, och bygget av en helt ny badanläggning är nu i full gång där HAKI har valts till huvudleverantör av understöttning och ställningar tillsammans med vår kund MB Stillas. Tøyenbadet blir stadens största simanläggning, och kommer att bestå av både en inomhus- och utomhuspool samt en multifunktionshall. Med fyra inomhuspooler och en stor utomhusbadanläggning blir det här en fantastisk plats för både träning och lek.

Läs mer

Restaurering av Storkyrkan i Stockholm

Storkyrkan, belägen i Stockholms exklusiva stadsdel Gamla Stan, är huvudstadens äldsta kyrka med en historia som stäcker sig tillbaka till år 1306. Inför arbetet att återställa Storkyrkan till sin ursprungliga exteriör, var det viktigt att välja marknadsledande byggnadsställningar av hög kvalitet och med tillfälliga åtkomstlösningar som gör det möjligt att genomföra renoveringsarbetet på enklast möjliga sätt.

Läs mer

Brosystem till färje-terminalen i Helsingborg

HAKI antog utmaningen att leverera en tillfällig åtkomstlösning för byggprojektet Oceanhamnen vid färjeterminalen i Helsingborg vilket länkar samman Sverige med Helsingör i Danmark. Den här mycket populära färjerutt som korsar Öresund används flitigt av glada svenskar och danskar samt turister.

Läs mer

Lösning för plattformen EnQuest Magnus

EnQuest Magnus (tidigare BP Magnus) var en av BP:s mest kända tillgångar på den brittiska kontinentalsockeln och BP har dragit nytta av en lång produktion från oljefältet. Förutom att ge kolväteproduktion från fältet är Magnus även utgångspunkten för gasledningen Northern Leg, med gasexporter från andra närliggande installationer som försörjer nätverket för överföring till St Fergus gasterminal på land via Brent’s.

Läs mer

Reparation på Forth-bron i Skottland

Under en inspektion som kunde genomföras med hjälp av linor på den sydliga delen av Forth järnvägsbro, upptäcktes flera sprickor i stålkonstruktionen som krävde reparation. För att möjliggöra reparationerna i stålkonstruktionen och arbetet på ytskikten behövdes ett fungerande åtkomstssystem.

Läs mer

Bytet av stålstrukturen på Forth-bron i Skottland

Vid en av rutininspektionerna 2015 upptäckte man en spricka i svängtappen i en av fackverkets slutlänkar. Bytet av den skadade stålstrukturen tog initialt 18 månader att genomföra och fördröjdes enormt av det traditionella ställningssystemet, eftersom detta hela tiden behövde anpassas för att man skulle kunna hantera det växande projektet.

Läs mer

HAKI BIM för visualisering av ställningsprojekt

Det ledande konsultföretaget för konstruktionsberäkningar av byggnadsställningar 9Design, har inkorporerat tilläggsprogrammet HAKI BIM för att effektivisera projektleveransen.

Läs mer

Underhållsarbete på Mærsk Inspirer i Danmark

Ställningen för underhållsarbete på MÆRSK INSPIRER levereras av HAKI A/S i samarbete med SEMCO MARITIME A/S. Ställningen är ca. 60 meter hög, och det finns byggnadsställningar på alla tre benen. cirka 390 ton HAKI.

Läs mer

Inspektion av bränsle-tanken vid Vitry-sur-Seine

Denna cirkulära bränsletank behövde inspekteras för korrosion och hade rör som behövdes målas. Kunden hade begränsad tid att montera ställningen, utföra inspektionen och att riva ställningen.

Läs mer

Takreparation på Château du Haut-Kœnigsbourg

HAKI Universal kan ta dig till höga höjder! #gethooked på dess flexibilitet, lättvikt och säkerhet. Kolla in denna fantastiska temporära arbetsplats högt uppe på toppen av bergen på det fantastiska Château du Haut-Kœnigsbourg i Orschwiller, 50 km söder om Strasbourg, Frankrike.

Läs mer

Konstruktion av Equinor-plattformen i Norska havet

HAKI är förstavalet för offshore petrokemisk industri. Här är Equinor-plattformen. Det är en 70 000 tons plattform för Åsta Hansten-fältet i Norska havet, byggt på Hyundai Heavy Industries Europe-anläggningen i Ulsan, Sydkorea.

Läs mer