Byggnation av skyskrapan The Link i Paris

The Link är en ny innovativ kontorsbyggnad som kommer resa sig majestätiskt i Paris affärsdistrikt La Défense och omdefiniera stadens skyline som den högsta skyskrapan i Frankrike.

Den består av två torn där "Arche"-flygeln kommer att nå 228 meter med 50 våningar, medan "Seine"-flygeln kommer att nå 165 meter med 35 våningar. Denna futuristiska konstruktion är sammanlänkad av 30 nivåer av gröna gångvägar och sträcker sig över 130 000 kvadratmeter.

HAKI Safety-ägda Novakorp levererade kantskydd

Byggföretaget bakom detta är BATEG, ett dotterbolag till Vinci Construction som specialiserar sig på funktionella servicebyggnader och komplexa projekt, såsom höghus, kontor och offentlig utrustning.

Med fokus på säkerhet på hög höjd är projektet starkt beroende av Novakorp Systems, ett Lyon-baserat företag med över tio års erfarenhet av kantskydd för byggarbetsplatser. Novakorp, som nu ingår i HAKI Safety sedan 2022, har levererat cirka 7 000 räckesnät med 8 000 räckestolpar och fästen för att säkerställa arbetarnas säkerhet och förhindra fallolyckor på byggarbetsplatsen.

Flexibilitet med vändbara räckesnät

De räckesnät som Novakorp tillhandahåller inkluderar paneler med helt rutnät och vändbara paneler med öppningar som kan placeras antingen uppåt eller nedåt. Denna flexibilitet är särskilt fördelaktig vid byggandet av ett högt glasat torn, där permanenta glaspaneler installeras och placeras i sina förankringar med hjälp av en arbetare, som kan stå säker bakom det vändbara räckesnätet.

Att räckesnäten är vändbara visar sig vara en perfekt lösning för de unika utmaningar som byggandet av ett glastorn innebär. Arbetarna kan sträcka sina händer genom öppningen i räckesnätet utan att behöva ta bort räckesnäten, vilket underlättar arbetet med förankringar och säkerställer både effektivitet och säkerhet på hög höjd.

Maximal säkerhet på alla ytor

Kantskydd levererades på alla ytor på byggarbetsplatsen för att förhindra att arbetare eller föremål faller ner, och räckesnät till trappa ger ytterligare säkerhet på hög höjd i trappor inne i byggnaderna.

Efter färdigställande år 2025 blir skyskrapan den högsta i Frankrike.

The link_cred_PCA Stream.jpg

Bild: PCA Stream