DESIGNVERKTYG

Genom innovation och optimering av arbetssätt har vi utvecklat flera marknadsledande digitala design- och konstruktionsverktyg som underlättar planeringen och visualisering av komplexa projekt.

Skräddarsydda ritningar

Vi hjälper dig att utforma speciallösningar för projekt där unika accesspaket krävs. Genom att involvera vårt erfarna team av ingenjörer i ett tidigt skede kan HAKI skräddarsy lösningar och konceptmodeller för komplexa projekt som säkerställer att arbetet utförs under säkra förhållanden.

På minimal tid utför vårt team ställningsmodeller i 3D och ritningar genom att använda vårt unika BIM-verktyg. Verktyget kan med licens också användas av våra kunders interna konstruktörer.

Digitala designverktyg

Genom innovation och optimering av arbetssätt har vi utvecklat flera digitala design- och konstruktionsverktyg som underlättar planeringen av ditt projekt. De är en del av vårt åtagande att alltid erbjuda våra kunder förstklassig support.

HAKI Configurator:

Standardiserade 3D-visualiseringar

HAKI BIM:

Specialdesignade 3D-visualiseringar

HAKI 3D-scanner:

Precisa digitala ritningar och 3D-modeller

Upplev byggnadsställningar i VR

HAKI Playground

HAKI Playground ger användarna möjlighet att uppleva byggnadsställningar i virtual reality (VR).

Till skillnad från andra VR-applikationer kan HAKI Playground användas med standardskärmar och joysticks så att du kan uppleva en ”rundtur” genom byggnadsställningen. Flera deltagare kan se samtidigt och inga VR-glasögon krävs!

Det är det perfekta verktyget för att visa en konceptmodell och byggnadsställning för kunden, så att de kan diskutera lösningar och gå igenom designen innan den byggs.

Standardiserade 3D-visualiseringar & materiallistor

HAKI Configurator

Visualisera och hämta nyckelinformation för standardställningar med bara några klick med HAKI Configurator. Den intuitiva webbaserade plattformen är snabb och enkel att använda och en idealisk lösning för dem med grundläggande kunskaper om byggnadsställningar.

HAKI Configurator kommer att fasas ut och ersättas av vårt nya 3D-visualiseringsverktyg Lasco.

Automatiserad design

Den intuitiva webbaserade plattformen är snabb och enkel att använda och en idealisk lösning för dem med grundläggande kunskaper om byggnadsställningar. Det krävs minimal teknisk kunskap för att generera 3D-modeller, materiallistor (BOM) och viktdata.

Lätt att använda

Användare väljer enkelt den produkt de vill utforma byggnadsställning från – HAKI Universal, HAKI Ram, HAKITEC och HAKI Bridge System (HBS) – och skriver sedan in information såsom byggnads- och ställningsdimensioner, inplankning och bomlagshöjder.

Exportera filer

När modellen automatiskt har genererats kan användare exportera materiallista och annan information till PDF- eller Excel för vidare användning. Ritningen av ställningen kan också laddas ner som en PDF eller i en Design Web Format (.DWF) -fil.

HAKI BIM Add-on

Ett annat alternativ är att exportera den som en .DAT-fil. Denna fil kan sedan importeras till Autodesk Revit för mer avancerad modellering med tillägget HAKI BIM add-in.

Sammanfattning:

 • Intuitiv webbaserad plattform med automatiserad design av standardställningar
 • Kräver ingen teknisk datafärdighet och kan användas av vem som helst
 • Uppskattade materiallistor och viktinformation kan exporteras
 • 2D- och 3D-ritningar, .DWF- och .DAT-filer kan exporteras

Specialdesignade 3D-visualiseringar & materiallistor

HAKI BIM - Nu snabbare än någonsin

Spara tid och projektering med HAKI Building Information Modeling (BIM) add-in för Autodesk Revit®. HAKI BIM, som är speciellt utvecklat för ställningskonstruktörer och ingenjörer, påskyndar designprocessen för komplexa projekt och reducerar ledtiderna för kunderna.

Förutom fördelarna med design erbjuder HAKI BIM också högkvalitativa projektpresentationer till kund. Det är möjligt att lägga till realistisk rendering och integrera med AR & VR-verktyg, till exempel HAKI Playground, så att intressenter kan utforska lösningar i realistiska miljöer före byggandet. Som ett add-in till Autodesk Revit® kan HAKI BIM enkelt nås, ingen annan programvara krävs.

Tidsbesparande design

Användare kan konstruera detaljerade HAKI ställningsmodeller i 3D, på betydligt mindre tid än traditionella 2D CAD-ritningar. Alla typer av applikationer kan modelleras – från fristående och utbredd ställning, till tillfälliga broar och tak. Med ökad kapacitet att automatisera linjer och väggar i Universal ställning och HAKI Trapptorn är HAKI BIM snabbare än någonsin.

Exakta resultat

Djupet och noggrannheten i HAKI BIM minskar också risken för fel i projekteringen. Med exakta resultat säkerställer man att säkra lösningar för byggnadsställningar och tillfälliga åtkomstlösningar planeras i förväg och man undviker kostsamma förseningar på arbetsplatsen på grund av felaktig planering.

Kompletta materiallistor

Tack vare precisionen i konstruktionerna genereras kompletta materiallistor (BOM), vikter och grundbelastningar, vilket tar bort behovet av tidskrävande manuella beräkningar. Kompletta materiallistor underlättar också planeringen av logistik och krav på utrymme redan i ett tidigt skede av ett projekt.

Exportera filer

Designen kan enkelt delas med andra via en länk. Med ett klick kan användare studera 3D-modeller, ritningar och BOM i Autodesk Viewer i en webbläsare. De kan också utforska och markera direkt i modellen och kommentera lösningen, som sedan kan granskas av kollegor eller konsulter med tillgång till den länkade modellen.

Sammanfattning:

 • Tillgång via Autodesk Revit®, för ställningsbyggare, ingenjörer och andra licenstagare
 • Skapa detaljerade 3D-modeller för projekt på kortare tid än traditionell 2D CAD
 • Minimera designfel för projektets säkerhet och effektivitet
 • Export av korrekt design, BOM och viktinformation
 • Presentera verkliga renderingsmodeller eller gå runt med VR-verktyg som HAKI Playground
för pris- och prenumerationsupplägg

PRECISA DIGITALA RITNINGAR OCH 3D-MODELLER

HAKI 3D-skanner

För projekt där fullständiga ritningar saknas kan användaren med hjälp av HAKIs 3D-skanner, Trimble X7 3D, effektivt konvertera byggnader till digitala 3D-modeller som är exakta till 99.99%. Systemet är dessutom fullt integrerat med HAKIs digitala designverktyg, vilket gör det både snabbt och enkelt att skapa och importera detaljerade 3D-modeller.

Exakta resultat

Vår 3D-skanner kan skanna i 360 grader på ett avstånd på upp till 80 meter. Tack vare punktmolnet, som är mycket tillförlitligt i sin rendering, är det möjligt att skapa skisser som är 99,99 % exakta.

Automatiserad kalibrering

Systemet är självjusterande så att användaren kan enkelt skanna objektet med ett knapptryck. Det är också den första 3D-laserskannern som kalibrerar sig själv på vägen.

Kompatibel med HAKI BIM

Systemet integrerar med designverktyget HAKI BIM, vilket gör det snabbt och enkelt att skapa, importera och exportera detaljerade 3D-modeller och ritningar över komplexa miljöer.

Vattentät konstruktion

Trimble X7 3D-laserskanner är robust och anpassad till det nordiska klimatet med IP55 damm- och vattentäthet. Systemet kan användas ner till -20 grader i alla väderförhållanden.

Sammanfattning:

 • Komplettera ofullständiga ritningar med endast ett verktyg
 • Avancerad 3D-skanner med 99,99% exakta resultat
 • Skapa och exportera detaljerade 3D-modeller via HAKI BIM
 • Minimera designfel för projektets säkerhet och effektivitet
för mer information och förfrågningar