Paketpris

Byggnadsställning RAM 9x10,5m ALU

Ställningsyta 86 m²

Ramställning 9x10,5 ALU är en smal byggställning i aluminium som är enkel och snabb att bygga. Komplettering med Trapptorn krävs vid yrkesmässigt bruk av ställningen.
  • Lång livslängd
  • Påbyggnadsbar
  • Utvecklad i Sverige
89 500 SEK 97 283 SEK
Inkl. moms

Finns i lager Skickas normalt inom 2 arbetsdagar |   ART.NR E0003

Snabb leverans över hela Sverige
Vi erbjuder fakturabetalning Betala inom 14/30 dagar
Vi erbjuder leasing Dela upp din betalning

Har du några frågor?

Vi finns här för att hjälpa till

Kontakt
Kontakt

Byggnadsställning RAM 9x10,5m ALU

Arbetsområdet som täcks in för ställningen är 9,15 meter i längd och 10,5 meter i arbetshöjd där arbetshöjden räknas 2 meter ovanför den översta plattformen. Ställningens bredd är 700mm.

Användningsområde

Ramställningen 9x10,5m i aluminium passar bra för enklare fasadarbeten som till exempel målning där det är viktigt att kunna arbeta över en större yta under säkra förhållanden.

Flexibilitet

Ramställningen har en enkel konstruktion med slutna ramar och går snabbt att montera. Planen med skiva i glasfiberkomposit är lätta och staplingsbara och de stabila skyddsräcksramarna kräver inget diagonalstag. Färre komponenter gör hanteringen enklare och tack vare det patenterade fjäderlåset slipper man helt användning av verktyg vid montering och demontering. Skyddsräcksramarna levereras i extremt tåligt, varmförzinkat svenskt stål, resten av ramen är i aluminium.

Säkerhet

Ramställningspaketet är komplett för att komma i gång med ställningsbyggandet på ett säkert och korrekt sätt i enlighet med Arbetsmiljöverkets föreskrifter. Ställningen är typkontrollerad av RISE och klarar en utbredd last på 200 kg/m².

Att tänka på

En ställning som ska användas av privatpersoner kan byggas upp utan särskild behörighet men om den ska användas som arbetsplats till entreprenörer så skall den byggas upp av en person med ställningscertifikat och besiktigas av ansvarig montör. Komplettering med Trapptorn krävs vid yrkesmässigt bruk av ställningen enligt AFS 2013:4.

Det är viktigt att ställningen står så nära fasaden som möjligt, inte mer än 30 cm från fasadväggen vilket är maxavstånd utan innerräcken. Det är också viktigt att säkerställa att ställningen byggs på ett underlag som klarar av den totala belastningen från ställningen samt tyngden som placeras på den.