Rullställning 3x1,25x4,7m ALU

Arbetshöjd 6,7m

Rullställning 3x1,25x4,7m ALU är en slitstark och säker ställning som är enkel och snabb att bygga och kan smidigt förflyttas. 4,7 meter avser plattformshöjd.
  • Lång livslängd
  • Flyttbar
  • Utvecklad i Sverige

57 700 SEK 65 532 SEK

Finns i lager Skickas normalt inom 2 arbetsdagar |   ART.NR E0023

Snabb leverans Över hela Sverige
Med faktura Betala inom 30 dagar
Leasing med Svea Smidigt och enkelt

Rullställning 3x1,25x4,7m ALU

Rullställning 3x1,25x4,7m ALU är en slitstark och säker ställning som är enkel och snabb att bygga och kan smidigt förflyttas. 4,7 meter avser plattformshöjd.

Användningsområde

Rullställning 3x1,25x4,7m i aluminium passar bra för enklare arbeten inomhus eller utomhus på plana och hårda underlag där man behöver flytta ställningen successivt under arbetets gång, till exempel vid målning runt hela huset.

Arbetsområdet som täcks in för ställningen är 3,05 meter i längd och 1,25 meter i bredd. Arbetshöjden är 6,7 meter och räknas 2 meter ovanför den översta plattformen, som ligger på 4,7 meter. De justerbara länkrullehjulen möjliggör ytterligare höjning av rullställningen med cirka 0,4 meter. 

Rullställningen har låsbara länkrullehjul samt stödben som skall användas om plattformshöjden är högre än 3,0 meter.

Flexibilitet

Rullställningen har en enkel konstruktion och går snabbt att montera. Bygghöjden kan anpassas efter behov upp till ställningens maxhöjd och tack vare det patenterade fjäderlåset slipper man helt användning av verktyg vid montering och demontering. Ställningen är mycket mångsidig och flexibel då den består av HAKI Universal-artiklar.

Länkrullehjulen levereras i extremt tåligt, varmförzinkat svenskt stål, resten av ramen är i aluminium. Detta ger en enorm slitstyrka, lång livslängd och en mycket hög säkerhet, även i tuffa miljöer.

Säkerhet

Rullställningspaketet är komplett för att komma i gång med ställningsbyggandet på ett säkert och korrekt sätt i enlighet med arbetsmiljöverkets föreskrifter. Ställningen är typkontrollerad av RISE och klarar en utbredd last på 200 kg/m².

Ställningen har en lång livslängd förutsatt att den tas om hand korrekt vid hantering och lagring. Produktansvar och monteringsinstruktioner gäller endast för ställningar som enbart innehåller komponenter tillverkade och levererade av HAKI.

Att tänka på

En ställning som ska användas av privatpersoner kan byggas upp utan särskild behörighet men om den ska användas som arbetsplats till entreprenörer så skall den byggas upp av en person med allmän ställningsutbildning och besiktigas av ansvarig montör. 

Man får bara arbeta på och belasta en plattform i taget och vid förflyttning av ställningen får ingen person stå på den och inget material som kan falla ner får ligga på den. Alla länkrullehjul ska vara i låst läge vid arbete på ställningen. Det är också viktigt att säkerställa att ställningen används på ett underlag som klarar av den totala belastningen från ställningen (445kg) samt lasten som placeras på den.