HAKI produktnyheter

På HAKI vilar vi aldrig. Som en föregångare inom säkerhet utvecklar och optimerar vi kontinuerligt ställningsprodukter för att maximera säkerheten och skydda arbetare på tillfälliga arbetsplatser.  

HAKIs produkter är konstruerade för att hålla länge, och nya produkter är dessutom kompatibla med äldre system.

Vi presenterar följande produktnyheter inom våra ställningssystem:

Ny justerbar hörnkonsol 3-2 plank

Vår nya justerbara HAKI Hörnkonsol 460–690 mm och 400-600 mm täcker mellanrummet som uppstår i innerhörn på HAKI Universal och förhindrar därmed risken för att ramla ner eller tappa något från hög höjd. Konsolen är justerbar mellan 3-2 plank 690-460 mm respektive 600-400 mm och är kompatibel med både aluminiumplank och stålplank 230 mm respektive 200 mm.

Den ersätter den befintliga lösningen med de separata 3- och 2-plankskonsolerna, väger mindre, är kostnadseffektivare samt uppfyller lastklass 3 (2kN/m²). 

Art.nr: 7211080, 7211084

Läs mer och köp här!

Uppdaterat testverktyg för väggförankring

Väggförankringstestaren är ett uppdaterat testverktyg som har tagits fram för att säkerställa att väggfästet sitter tillräckligt hårt i väggen för att klara önskad belastning. Med det uppdaterade verktyget kan man även testa väggfästen med ögla som sitter en bit från väggen.

Testverktyget används så att man ställer in önskad dragkraft i kN, hakar i verktygets krok i väggfästets ögla och drar. 

Art.nr: 2051058

Läs mer och köp här.

Nytt förankringsrör till väggfäste

HAKI Förankringsrör till väggfäste är framtaget för att möjliggöra infästning av väggfästen längs med hela byggställningens höjd, vilket är en fördel när det till exempel finns bjälklag att ta hänsyn till.

Förankringsröret monteras först i spiran och därefter kan väggfästestaget monteras varsomhelst längs med förankringsrörets längd. Infästning mot väggen sker antingen med enkelt stag, eller som kryssförband med dubbla stag.

Art.nr: 8831500

Uppdaterad skiva i våra krok- och ramplan

Skivan i glasfiberkomposit, som är av oorganiskt material, är både lättare, har längre hållbarhet och är därmed mer kostnadseffektivt jämfört med den tidigare plywoodskivan.
De nya krokplanen och ramplanen finns, som tidigare, både med och utan lucka och stege.

Art.nr: 4081307, 4081303

Läs mer och köp här och här.

Vidareutveckling av trapplöp till vårt symmetriska trapptorn

Den uppdaterade versionen av 1m trapplöpet är 25% lättare och har fördelen att den följer stegkonfiguration och höjd från övriga trapplöp i det symmetriska trapptornet. Det gör trappan mer ergonomisk att använda jämfört med föregångaren. Självklart är trapplöpet typkontrollerat och uppfyller lastklasskraven samt kraven för tillträdesled enligt standard.

Standardhjul till rullställning åter i lager

Nu har vi uppdaterat länkrullehjulen till våra rullställningar! De förstärkta hjulen som har tagits fram med leverantör enbart för HAKI, uppfyller alla våra höga krav på bland annat belastning och säkerhet, och är samtidigt mer kostnadseffektiva.

Art.nr: 2012005

Läs mer och köp här

Nytt lyftsystem för offshore-projekt

Vårt nya lyftsystem HAKI Lyftbalk, som är en tilläggsprodukt till ställning, är kompatibel med HAKI Universal aluminium S4 och S6 och används främst i offshore-industrin. Det nya lyftsystemet är CE-märkt i enlighet med kraven för oljeindustrin på den norska marknaden.

Art.nr: 4171191

Kontakta oss för mer information och tillgänglighet!