HAKI Nyheter

Håll dig uppdaterad bland annat om de senaste nyheterna, produktlanseringarna och projekten från HAKI.

Kontakta oss

HAKI presenterar produktnyheter

På HAKI vilar vi aldrig. Som en föregångare inom säkerhet utvecklar och optimerar vi kontinuerligt produkter för att maximera säkerheten och skydda arbetare på tillfälliga arbetsplatser.  
Vi utvecklar komponenter med lång livslängd, utformar produkter så att de är lättare att återvinna och lägger stor vikt vid miljöpåverkan i alla inköpsbeslut. HAKIs produkter är konstruerade för att hålla länge, och nya produkter är kompatibla med äldre system.

Läs mer

Internationella Arbetsmiljödagen

Det är tyvärr fortsatt vanligt förekommande med olyckor och dödsfall på byggarbetsplatser. Enligt statistik från Arbetsmiljöverket så ökade antalet anmälda arbetsplatsolyckor med sjukfrånvaro (orsakat av arbete på byggnadsställningar) under 2022. I snitt sker det också omkring 1 dödsfall per år orsakat av arbete vid en byggnadsställning och tittar man på arbetsplatsolyckor i byggbranschen överlag är siffran ännu högre. 

Läs mer

HAKI blir återförsäljare av kompositplan i Sverige

På HAKI jobbar vi alltid med hållbarhet i åtanke och strävar mot att minska vårt klimatavtryck genom att minska våra utsläpp, förbättra återvinning och avfallshantering samt göra hållbara inköp. Detta gör vi bland annat genom kontinuerlig innovation och optimering av våra produkter. Därför tar vi nu steget och blir återförsäljare av komposit plan i Sverige i samarbete med Nordic Platform

Läs mer

Midway förvärvar EKRO Bausystem genom HAKI

Midway Holding har, genom sitt största dotterbolag HAKI, tecknat avtal om att förvärva samtliga aktier i det österrikiska företaget EKRO Bausystem GmbH, med tillträde den 4 oktober 2022. EKRO Bausystem kompletterar på ett utmärkt sätt koncernens affärsområde Safe Access Solutions med lösningar för säkert arbete på temporära arbetsplatser och ger möjligheter för geografisk expansion mot den tysktalande delen av Europa, i först hand den österrikiska marknaden.

Läs mer

Midway Holding förvärvar Novakorp genom HAKI

Midway Holding har, genom sitt största dotterbolag HAKI, tecknat avtal om att förvärva samtliga aktier i det franska företaget Novakorp Systems SARL, med tillträde den 1 juli 2022. Novakorp Systems kompletterar på ett utmärkt sätt affärsområdet Safe Access Solutions med lösningar för säkert arbete på hög höjd. Förutom geografisk expansion så ger förvärvet även möjligheter till synergier med Safe Access Solutions försörjningskedja.

Läs mer

Business as usual efter HAKIs förvärv av Vertemax

När HAKI förvärvade Vertemax fick vi en viktig möjlighet att förbättra vårt utbud av lösningar för säkert tillträde. Nu när verksamheten flyter på som vanligt för de arbetsteam som levererar våra produkter och tjänster, och vi är inriktade på att under 2022 integrera märkena under HAKI, har vi ett perfekt tillfälle att förklara fördelarna lite närmare.

Läs mer

HAKI digitaliserar byggprojekt genom laserteknik

HAKI fortsätter att utveckla sitt digitala erbjudande. Nu lanseras möjligheten att skanna in byggnader med hjälp av Trimble X7 3D laserskanner. Systemet är sömlöst integrerat med designverktyget HAKI BIM, vilket gör det snabbt och enkelt att skapa och importera detaljerade 3D-modeller och ritningar över komplexa miljöer.

Läs mer

HAKI förvärvar brittiska Vertemax

HAKI, ett bolag i börsnoterade Malmökoncernen Midway Holding, har förvärvat samtliga aktier i det brittiska företaget Vertemax, som på ett utmärkt sätt kompletterar HAKI främst kring lösningar för säkert arbete på hög höjd. Vertemax omsättning har ökat starkt de senaste åren och uppgick till cirka 180 Mkr under 2020.

Läs mer

Publika trapptorn har nu högsta prioritet

Ställningsmarknaden ser nu ett större behov av trapptorn för att möjliggöra tillgänglighet vid byggprojekt och i offentliga miljöer, detta till följd av ändrade krav av hälso- och säkerhetsföreskrifter. Vid arbetsplatser och publika miljöer där det har en avgörande betydelse med stor tillgänglighet vid nödsituationer anses det inte längre tillräckligt med en mindre trapptornslösning. Det behövs istället ett säkert och tekniskt betydligt mer avancerat alternativ för tillgänglighet. 

Läs mer