HAKI Nyheter

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna, produktlanseringarna och händelserna på HAKI.

Kontakta oss

HAKI produktnyheter

På HAKI vilar vi aldrig. Som en föregångare inom säkerhet utvecklar och optimerar vi kontinuerligt ställningsprodukter för att maximera säkerheten och skydda arbetare på tillfälliga arbetsplatser.

HAKIs produkter är konstruerade för att hålla länge, och nya produkter är dessutom kompatibla med äldre system.

Vi presenterar följande produktnyheter inom våra ställningssystem:

Läs mer

HAKI produktnyheter Fallskydd

På HAKI vilar vi aldrig. Som en föregångare inom säkerhet utvecklar och optimerar vi kontinuerligt fallskyddsprodukter för högsta möjliga skyddsnivå på hög höjd.

Vi presenterar följande produktnyheter inom vårt fallskyddssystem:

Läs mer

Novakorp Systems ändrar namn till HAKI France

Novakorp Systems slutför sin övergång inom det svenska företaget HAKI och blir officiellt HAKI France. Denna förändring stöds av en ny visuell identitet genom lanseringen av en ny hemsida.

Läs mer

HAKI Safety etablerar verksamhet i Stavanger

HAKI Safety möter den ökande efterfrågan på säkerhetsprodukter och -lösningar till energisektorn genom att etablera lager och kontor i Stavanger, Norge. Etableringen möjliggör fortsatt tillväxt inom systemställningar i aluminium till både energisektorn och till bygg och anläggning längs den norska västkusten.

Läs mer

Midway Holding byter namn till HAKI Safety

HAKI Safety AB är det nya namnet på Midway Holding Aktiebolag. Den extra bolagsstämman beslutade den 12 december 2023 om namnbytet och det nya företagsnamnet är nu registrerat vid Bolagsverket. Syftet med namnbytet är att tydliggöra bolagets strategiomläggning, från ett konglomerat till dagens industrikoncern med fokus på säkerhetsprodukter och -lösningar som skapar säkra arbetsförhållanden på tillfälliga arbetsplatser.

Läs mer

Internationella Arbetsmiljödagen

Det är tyvärr fortsatt vanligt förekommande med olyckor och dödsfall på byggarbetsplatser. Enligt statistik från Arbetsmiljöverket så ökade antalet anmälda arbetsplatsolyckor med sjukfrånvaro (orsakat av arbete på byggnadsställningar) under 2022. I snitt sker det också omkring 1 dödsfall per år orsakat av arbete vid en byggnadsställning och tittar man på arbetsplatsolyckor i byggbranschen överlag är siffran ännu högre. 

Läs mer

Midway förvärvar EKRO Bausystem genom HAKI

Midway Holding har, genom sitt största dotterbolag HAKI, tecknat avtal om att förvärva samtliga aktier i det österrikiska företaget EKRO Bausystem GmbH, med tillträde den 4 oktober 2022. EKRO Bausystem kompletterar på ett utmärkt sätt koncernens affärsområde Safe Access Solutions med lösningar för säkert arbete på temporära arbetsplatser och ger möjligheter för geografisk expansion mot den tysktalande delen av Europa, i först hand den österrikiska marknaden.

Läs mer

Midway Holding förvärvar Novakorp genom HAKI

Midway Holding har, genom sitt största dotterbolag HAKI, tecknat avtal om att förvärva samtliga aktier i det franska företaget Novakorp Systems SARL, med tillträde den 1 juli 2022. Novakorp Systems kompletterar på ett utmärkt sätt affärsområdet Safe Access Solutions med lösningar för säkert arbete på hög höjd. Förutom geografisk expansion så ger förvärvet även möjligheter till synergier med Safe Access Solutions försörjningskedja.

Läs mer

Business as usual efter HAKIs förvärv av Vertemax

När HAKI förvärvade Vertemax fick vi en viktig möjlighet att förbättra vårt utbud av lösningar för säkert tillträde. Nu när verksamheten flyter på som vanligt för de arbetsteam som levererar våra produkter och tjänster, och vi är inriktade på att under 2022 integrera märkena under HAKI, har vi ett perfekt tillfälle att förklara fördelarna lite närmare.

Läs mer

HAKI digitaliserar byggprojekt genom laserteknik

HAKI fortsätter att utveckla sitt digitala erbjudande. Nu lanseras möjligheten att skanna in byggnader med hjälp av Trimble X7 3D laserskanner. Systemet är sömlöst integrerat med designverktyget HAKI BIM, vilket gör det snabbt och enkelt att skapa och importera detaljerade 3D-modeller och ritningar över komplexa miljöer.

Läs mer

HAKI förvärvar brittiska Vertemax

HAKI, ett bolag i börsnoterade Malmökoncernen Midway Holding, har förvärvat samtliga aktier i det brittiska företaget Vertemax, som på ett utmärkt sätt kompletterar HAKI främst kring lösningar för säkert arbete på hög höjd. Vertemax omsättning har ökat starkt de senaste åren och uppgick till cirka 180 Mkr under 2020.

Läs mer

Publika trapptorn har nu högsta prioritet

Ställningsmarknaden ser nu ett större behov av trapptorn för att möjliggöra tillgänglighet vid byggprojekt och i offentliga miljöer, detta till följd av ändrade krav av hälso- och säkerhetsföreskrifter. Vid arbetsplatser och publika miljöer där det har en avgörande betydelse med stor tillgänglighet vid nödsituationer anses det inte längre tillräckligt med en mindre trapptornslösning. Det behövs istället ett säkert och tekniskt betydligt mer avancerat alternativ för tillgänglighet. 

Läs mer