BROSYSTEM

HAKI Brosystem (HBS) är ett innovativt temporärt brosystem som används antingen som en tillfällig offentlig gångbro eller som en balkkonstruktion för att stödja andra strukturer och taksystem. 

  • Konstruktioner för olika lösningar
  • Flera monteringsmetoder
  • Säker och snabbmonterad

PROJEKT

Ett urval av våra ställningslösningar i praktiken

HAKI Brosystem (HBS)

Det mångsidiga brosystemet är konstruerat för att användas som en gångbro för projekt med tillfälliga järnvägs-, väg- eller flodövergångar– eller att fungera som en balkkonstruktion för att stödja andra strukturer som byggnadsställningar eller tillfälliga tak.

Brosystemet är säkert och snabbmonterat då det använder samma komponenter som ingår i HAKI Universal, till exempel enrörsbalkar, längdbalkar och skyddsräcksramar. Räckena är särskilt utformade för användning på HBS- och PAS-system. Alla komponenter i brosystemet är varmgalvaniserade med undantag av inklädningspaneler och aluminiumplank. HBS kan vid behov förses med paneler på väggar och tak. Det finns olika typer av inplankning tillgängliga, inklusive halkfria sådana för maximal säkerhet.

HBS möjliggör flera olika monteringsmetoder beroende på vad som passar bäst för det aktuella bygget, Det kan byggas upp på mark och lyftas på plats med kran, byggas på plats eller monteras med hjälp av vår utrullningsmetod, utan behov av kran. Det kan även monteras på en utbredd ställning, och därefter demonteras ställningen.

Systemet byggs helt i enlighet med globala riktlinjer för publika konstruktioner och har en tillåten maximal belastning på 5 kN/m², beroende på spännvidd och bredd.