TAKSYSTEM

HAKITEC är samlingsnamnet för ett helt system av väderskydd och inklädnad som skyddar byggarbetsplatser och byggnader och gör arbetet både bekvämt och säkert året runt i alla typer av väder.

  • Enkelt att sätta upp
  • Säkert väderskydd
  • Modulär och flexibel

 

PROJEKT

Ett urval av våra ställningslösningar i praktiken

HAKITEC Väderskydd

HAKITEC är samlingsnamnet för ett helt system av väderskydd och inklädnad. Med ett väderskydd kan du spara upp till 20% i arbetsdagar, undvika eventuella fuktskador, öka trivseln på arbetsplatsen för medarbetare samt minska risken för olyckor och arbetsskador.

Systemet bygger på fackverksbalkar i aluminium med höjden 750 respektive 450 mm och kan spänna upp till 32 meter. De kraftiga balkarna ger en mycket stark konstruktion med stor spännvidd och lång hållbarhet.

HAKITEC 750 Temporära tak

HAKITEC har ovanligt få komponenter och en enkel men funktionell konstruktion som kan anpassas till alla typer av byggnader, fartyg, byggarbetsplatser utomhus eller andra behov. Det gör också att väderskyddet är mycket enkelt att montera. 

Med säkerheten i centrum, har HAKI tre montagemetoder: platsbyggt, med kranlyft eller med sektionsvis utrullning från montageplattform. Med en kran kan man montera väderskyddstak på marken och sedan lyfta det på plats. HAKITEC utrullningsmetod utan användning av kran innebär att taken monteras enkelt och säkert från en plattform på den ena gaveln av taket och rullas sedan ut sektionsvis allt eftersom de monterats färdigt.

Fackverksbalk 750 AL är ursprungligen konstruerad för HAKITEC väderskydds- och inklädnadssystem men som med alla HAKI-produkter kan komponenterna användas i flera applikationer. Till exempel är 750-balken också effektiv i hängande ställningskonstruktioner under broar.

För mindre projekt finns HAKITEC 450 som har samma fördelar som HAKITEC 750 men använder i stället 450 mm fackverksbalkar i aluminium med byglar för enklare montage.

 

HAKITEC Roof.jpg

 

HAKI Trak

HAKITEC 750 täcks antingen med en traditionell HAKITEC-duk med hjälp av fästbalkar, eller HAKI Trak som har en extremt hållbar duk som är mycket enkel att montera. Systemet består av en duk med kederlist och aluminiumskenor. Skenorna är anpassade i längd till fackverken och fästes snabbt och enkelt med skenfäste och låssprint.

 

HAKI TKS 750

Med HAKI TKS 750 skapar du en säker och kontrollerad miljö året runt för utomhusprojekt där temperatur- eller fuktreglering är nödvändig.

HAKI TKS 750 består av fackverk av aluminium med integrerade dubbla kederspår. Fackverken monteras ihop till önskad längd med låssprintar och tack vare den inbyggda styrtappen i TKS-fackverkens kederspår säkerställs en obehindrad övergång från fackverk till fackverk över hela längden. Fackverksbalkarna monteras ihop med HAKIs unika skyddsräcksramar och diagonalstag vilket ger en stor styrka, men också en lätt och snabbmonterad konstruktion. Konstruktionen vilar på TKS 750 fackverksadaptrar.

Den stora flexibiliteten uppnås tack vare de integrerade dubbla kederspåren i TKS-fackverken. För små spännvidder kan en standardduk användas, och för mycket stora spännvidder kan tre standarddukar kombineras ihop och användas i samma sektion eftersom dukarna kan överlappa varandra via de två kederspåren. De flesta spännvidder kan byggas enbart med 8 meters och 10 meters långa dukar, vilket gör att man slipper långa och mycket tunga dukar.

TKS kan byggas som ett fast eller rullbart tak. Det kan också byggas på marken och kranas på plats. Med vår specifika lyftinstruktion är det möjligt att lyfta upp till 200 kvm åt gången utan tidskrävande åtgärder.

 

TKS.JPG