HAKI UNIVERSAL

Modulställningen HAKI Universal i stål eller aluminium är det perfekta systemet för alla ställningsapplikationer, vilket ger maximal produktivitet över ett brett spektrum av konstruktioner.

  • Hög hållfasthet och säkerhet
  • Flexibilitet i höjd och bredd
  • Konstruktioner för både lätta och tunga arbeten

PROJEKT

Ett urval av våra ställningslösningar i praktiken

Universalställning

Våra Universalställningar i stål eller aluminium har starka komponenter för hög hållfasthet och passar dig som behöver en flexibel ställningslösning. HAKI Universal ställning har 7-10 huvudkomponenter som du enkelt och smidigt kan anpassa en byggsställning och skapa en mängd olika konstruktioner och lösningar med, vilket sparar arbetstid och ökar produktiviteten.

HAKI Universal stål

HAKI erbjuder ett komplett produktsortiment av systemställningar i extremt tåligt, varmförzinkat höghållfast stål – vilket hjälper dig att följa de globala säkerhetsstandarderna för industrin på ett mycket säkert sätt. Dess höga anpassningsförmåga gör dessutom att du på ett säkert sätt kan spara arbetstid och öka produktiviteten på arbetsplatsen.

Snabbhet och flexibilitet är avgörande för att montera stora volymer av ställningar med snäva tidsramar. Lösningen är HAKI Universals längdbalk med sin unika patenterade fjäderlåsning och med kapacitet för lastbärande kopplingar som kan göras horisontellt och vertikalt var som helst längs balken.

HAKI Universal möjliggör bygge av en rad olika praktiska konstruktioner och lösningar, bland annat fasadställning, cirkulär ställning, hängande ställning och utbredd ställning.

 

HAKI Tripod

HAKI Tripod är konstruerad för krävande ställningsarbeten där spirbelastningen är hög, till exempel i intagsbryggor, brostöd och höga trapptorn. Triangelbalk som är Tripod utan byglar, fungerar också som rullbana för rullande ställningar och HAKITEC Väderskyddssystem, för bottning av ställning där utrymmet är begränsat samt vid stora förankringsavstånd med högre spirlaster än för normala spiror.

HAKI Tripod är helt kompatibel med HAKI Universal och som horisontaler och diagonaler används HAKI Universal standardkomponenter. Börja med HAKI Tripod som vertikal och avsluta med HAKI spira S när belastningen blivit lägre.

 

HAKI Intagsbrygga

HAKI intagsbrygga bidrar bland annat till en säkrare arbetsmiljö vid intagning av material vilket i regel är nödvändigt vid byggarbeten på hög höjd. Intagsbryggan är enkel att montera, demontera och flytta, går att varieras i storlek samt kan även stå utanför längs med byggställningen.

De prefabricerade säkerhetsgrindarna är fullt kompatibla med andra HAKI komponenter. Utformningen av grindarna eliminerar behovet av fotlister och möjliggör enkel och säker in- och uttransport av material utan risk för fallande föremål. Grinden kan bara öppnas från insidan vilket omöjliggör felanvändning.

 

Vippesluss

Säkerställ lossning av material på ställningen eller intagsbryggan på ett mycket enkelt och säkert sätt med en vippesluss. 

Vippeslussen fungerar som ett kollektivt skydd och användning av personligt fallskydd blir då överflödigt när du lastar av och hämtar material på ställningen och inte behöver montera av och på skyddsräcke.
Vippeslussen är kompatibel med alla HAKI ställningssystem och är mycket enkel att hantera. Vippeslussen fungerar så att man öppnar ställningen utåt och samtidigt stänger det inåt så att material kan lastas in medan du som arbetar med att hantera material står i säkerhet bakom skyddsräcket. Därefter kan slussen vippas tillbaka på plats så att ställningen är stängd utåt och det är säkert att hämta in materialet.
Vippesluse.gif

HAKI Universal aluminium

HAKI erbjuder kompletta modulsystem i aluminium. Aluminiumkomponenter är över 50% lättare än stålalternativet. Detta ger inte bara manuella hanteringsfördelar, utan möjliggör också åtkomst i tuffa miljöförhållanden där den överträffar sina stålkomponenter, till exempel offshore.

Universalställningar består bland annat av spirorna HAKI S6 och S4 i 100% aluminium och är säkrare och starkare än någonsin. Den nya produktionsmetoden med nitade bygelringar gör att kvaliteten i rör och byglar på aluminiumspiran bibehålls. Svetsning kan reducera hållfastheten i en byggnadsställning i aluminium med upp till 40% medan nitning inte ändrar hållfastheten. Nitningen är ett svar på HAKIs ständiga tekniska utveckling och kvalitetsarbete för en säkrare och starkare produkt.

Byggställningar i aluminium är också mer lämpade för tuffa miljöer som till exempel offshore eftersom de är rostfria, kräver lite underhåll och är lättare när det kommer till montage samt transport till och från land.